Biuro Obsługi Klienta PANEK CarSharing

Pon.-Pt. 7:00-22:00
Sob.-Nd.09:00-20:00

1000 samochodów hybrydowych

23.11.2018 Krajowa Izba Odwoławcza uwzględniła odwołanie PANEK S.A. potwierdzając, że postępowanie na udzieleni koncesji na świadczenie usługi miejskiego CarSharingu zostało bezpodstawnie unieważnione.

Wyrok jest pokłosiem zakończonego niezasadnie postępowania koncesyjnego na operatora miejskiego CarSharingu.

-Usługa CarSharingu leży w interesie mieszkańców, cieszy się dużym zainteresowaniem i powinna być wspierana przez Miasto, przeprowadziliśmy ankietę, która wykazała, że 86% osób chce, unieważnienia niekorzystnej decyzji ZDM i skierowania sprawy w tryb odwoławczy do KIO. Posiadając argumenty prawne oraz czując wsparcie mieszkańców Warszawy, postanowiliśmy takie odwołanie złożyć.

Firma PANEK S.A. o zostanie miejskim operatorem CarSharingu ubiega się drugi raz, sukcesywnie rozwija swoją usługę, w grudniu kolejny raz powiększa flotę. Jako jedyny podmiot świadczący tego typu usługi w Warszawie, opiera swoją działalność o pojazdy hybrydowe, które emitują dużo mniej Co2 na kilometr, niż inne samochody z normą EURO6, użytkowane przez inne warszawskie firmy w CarSharingu (Toyota Yaris Hybrid -75g/km , Renault Cllio 0,9tce -114g/km, Hyundai i30mpi- 126g/km).

-Jesteśmy nastawieni na rozwój, chcemy zwiększać atrakcyjność i popularność usługi. Wyrok KIO jest nieprawomocny, jednak wierzymy w miejski CarSharing i dobrą współpracę z ZDM z korzyścią dla wszystkich użytkowników współdzielonej mobilności.