Biuro Obsługi Klienta PANEK CarSharing

Pon.-Pt. 7:00-22:00
Sob.-Nd.09:00-20:00

1000 samochodów hybrydowych

Już od 1 kwietnia na ulicach Warszawy pojawi się 300 nowych hybrydowych Toyot Yaris. Wszystkie one będą wypożyczane w nowym modelu- CarSharing. Uruchamiająca usługę, wypożyczalnia samochodów PANEK S.A. zapłaci za parkowanie wszystkich swoich aut w miejskich strefach płatnego parkowania.

System CarSharingu to prosty, bezobsługowy wynajem aut. Samochody zaparkowane są na terenie miasta i widoczne w aplikacji mobilnej. Żeby auto wypożyczyć, należy jedynie odnaleźć je na mapie aplikacji mobilnej PANEK CS, zarezerwować, potem otworzyć smartfonem i ruszać w drogę. Auto zwrócić można w każdym miejscu na terenie miasta, gdzie parkowanie jest dozwolone, wystarczy zamknąć samochód smartfonem, żeby stał się dostępny dla innych użytkowników.

CarSharing funkcjonuje w ponad 60 miastach na całym świecie. Spowodował, że wiele osób zrezygnowało z posiadania własnego samochodu. Wpłynęło to na zwiększenie ilości miejsc parkingowych i ograniczenie emisji spalin w centrach miast. Z jednego samochodu CarSharingowego w ciągu dnia korzysta średnio 14 osób. Auta są nowe, a dodatkowo w systemie PANEK CarSharing będą dostępne jedynie ekologiczne hybrydy.

Spółka PANEK S.A., która uruchamia usługę na terenie Warszawy, chce rozpropagować ideę „zamień kupowanie na użytkowanie”, także oferta CarSharingu będzie dostępna dla każdej osoby, która posiada prawo jazdy przez przynajmniej rok i posługuje się kartą debetową.